Könyvelés online és biztonságosan

Szinte már minden munkafolyamatokat az internet és automatizált rendszerek segítségével csinálunk.
Miért ne lehetne a könyvelést is 100 %-osan erre a platformra terelni?

Induljunk ki abból, hogy az interneten végzett műveletek egy megfelelő cyberbiztonsági szinten lévő weboldalon már senkiben nem keltenek aggodalmat. Ezzel persze lehet vitatkozni, de vegyünk alapul egy valóban jól megépített oldalt, ahol a tulajdonos mindent megtett a biztonságunk érdekében. Mi, a felhasználók egyre tudatosabban használjuk az internet és egyre jobban figyelünk saját biztonságunkra is, hogy a bejelentkezési adataink és ezzel együtt az oldalakon tárolt adataink ne kerüljenek illetéktelen kezekbe.

Az internet legnagyobb előnye, hogy ott van, bármikor elérhető. Erre az erősségére az elmúlt másfél évben nagy szükségünk is volt. Egyre nagyobb teret nyertek ezek a platformok, amelyek egyszerűbbé és hatékonyabbá teszik a könyvelők munkáját is.

Az online könyvelőprogram előnye, hogy egyáltalán nem igényel telepítést, sőt nem nekünk kell figyelnünk a rendszer aktuális frissítéseire és letöltésére és mindig a legfrissebb verziót tudjuk használni.

Ez három aspektusból is nagyon fontos és hasznos. Az első, hogy egy új online rendszer vásárlásakor nem kell semmit telepíteni, pár kattintás után bent legyünk saját felületünkön, átlátjuk a működését és már kezdhetjük is a munkát. Ezt tudja támogatni, ha a rendszer videós súgóval van ellátva, így hamar megismerhető és megtanulható a működése.
Másodszor, a napi munka elvégzése miatt is fontos, hiszen ma már bárhol, bármikor el kell érnünk a saját programunkat. Továbbá azt se felejtsük el, hogy így többé nem kell várunk arra, hogy a könyvelőprogram elinduljon, frissüljön, hiszen böngészőből ez minden pillanatok alatt rendelkezésünkre áll. A harmadik, talán az első kettőnél is hasznosabb, hogy egy online rendszert használva minden naprakészen vár a belépést követően és nem kell többé attól tartanunk, hogy egy jogszabályváltozást nem vettük időben észre, az ehhez szükséges bővítményt nem frissítettük.

A NetAccounting könyvelőprogramja ezekre nyújt megoldást, hogy többé ne legyen a könyvelés egy helyhez kötött munka, hanem a könyvelők is élni tudjanak azzal a lehetőséggel, hogy bárhonnan elérhető és naprakész rendszerben dolgozzanak.